Δελτίο Τύπου: Η "Θαλασσινη Ωδη" του Fernando Pessoa στις 15 Απριλίου 2016


Με όχημα τον πολιτισμό η Λέσχη Γέρανος συνεχίζει να συναντά ολόκληρους κόσμους μακριά και να δημιουργεί γέφυρες - μέσω των εκδηλώσεων και των δράσεων του – με άλλους πολιτισμούς.
Στο πλαίσιο αυτό στις 15 Απριλίου ήμερα Παρασκευή στις 09:15 το βράδυ στο θέατρο Σαρακηνάδου η Λέσχη Γέρανος παρουσιάζει τη σπουδαία Αλίκη Καγιαλόγλου σε μια υπέροχη μουσική παράσταση που πρωτοανέβηκε στο θέατρο τέχνης.

Παράσταση βασισμένη στη "Θαλασσινή Ωδή"του Fernando Pessoa, τη μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου συγγραφέα, υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvaro de Campos, καθώς και σε παλιά αγαπημένα Fados της Λισσαβόνας.

Παράσταση που τα τελευταία 15 χρόνια αλλάζει συνεχώς μορφή, εξελισσόμενη διαρκώς- ξεκίνησε σαν ρεσιτάλ τραγουδιού , με μικρά αποσπάσματα του ποιήματος, αργότερα  ηχογραφήθηκε ψηφιακά και κυκλοφόρησε το 2007 και στη συνέχεια έγινε παράσταση - , που τώρα πια, με την σημερινή της μορφή, ελπίζει και θέλει, ένα κείμενο που αρχικά ήταν προορισμένο να διαβαστεί, να ακουστεί εν τέλει σαν ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα τραγούδι που αφυπνίζει σκέψεις, αισθήσεις αλλά και την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς, ακούγοντας παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας.

Ιδέα, σύνθεση κειμένου, επιλογή και διασκευή τραγουδιών, ερμηνεία: ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ
Διδασκαλία κειμένου, σκηνοθεσία: ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ
Μετάφραση ποιήματος: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ
Πιάνο: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ

Πληροφοριες :Παναγιώτης Κοντοσταυλακης  τηλ 6983343201
Κρατησεις: τηλ 26950 61343  και 6976465137

Ακούστε το ραδιοφωνικό spot: