«ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 
Η ΕΡΤ Ζακύνθου και η πολιτιστική λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» ευχαριστούν ολόθερμα τον κόσμο που συμμετείχε στη συναυλία «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για τους πρόσφυγες και προσέφερε είδη τα οποία μεταφέρθηκαν και διανεμήθηκαν στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στην περιοχή Μυρσίνη της Ηλείας. Η αθρόα συμμετοχή, η εξαιρετικά μεγάλη προσφορά, ο ενθουσιασμός και ο παλμός των συμμετεχόντων, μας επιτρέπει να μιλάμε για ένα μεγάλο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός, το οποίο πρόβαλλε σε ολόκληρη την Ελλάδα τη σύγχρονη Ζάκυνθο, ως έναν τόπο πολιτισμού, ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που στέκεται δυναμικά απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.  Επίσης, μας δίνει τη δύναμη για να πραγματοποιήσουμε και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις, με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης!
Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση οφείλεται και στους υποστηρικτές της και για το λόγο αυτό, οφείλουμε, για άλλη μια φορά, να ευχαριστήσουμε δημόσια το ΚΤΕΛ, την ΕΝΙΖ, τον Ιατρικό Σύλλογο,  τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο, τον ΟΔΑΖ, το Σωματείο  ΑμεΑ «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ», τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ, την ΚΕΕΡΦΑ, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, την ΠΟΣΠΕΡΤ, την Ένωση Συλλόγων Γονέων, την Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων και τους εργαζόμενους Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου
Θα ήταν παράλειψη, όμως, να μην ευχαριστήσουμε και τους κ.κ. Π. Βισβάρδη, Ν. Κλάδη, Η. Μακρή, Γ. Τσιμάρα, Τώνια, Μαρίζα και Μαρία, οι οποίοι ως πολίτες, συνέδραμαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο για την υλοποίησή της, όπως και τον δ/ντη και τους εργαζόμενους του μουσικού σχολείου για την παραχώρηση του χώρου και τη βοήθειά τους σε θέματα της διοργάνωσης, αλλά και τους συνεργάτες Σπ. Μόρφη και Δ. Μαρκεσίνη για την άρτια τεχνική υποστήριξη και κάλυψη του γεγονότος, αντίστοιχα.

Οι συντελεστές!
Αυτή η ξεχωριστή βραδιά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τους καλλιτέχνες,  οι οποίοι με μεγάλη προθυμία και χαρά -από την πρώτη στιγμή- δέχθηκαν να συμμετέχουν σε αυτήν τη συναυλία αφιλοκερδώς και να παρουσιάσουν -όπως όλοι βιώσαμε- ένα πρόγραμμα εξαιρετικής ποιότητας και παλμού, διάρκειας περίπου 4,5 ωρών. Ήταν ιδιαίτερη χαρά για όλους, ότι  είχαμε συνοδοιπόρους τους: ΄Αγγελο Αντωνόπουλο, Βαγγέλη Γερμανό, Βασίλη ΛέκκαΕρωφίλη, Παναγιώτη Μάργαρη, Αργυρώ Καπαρού, Διονύση Γιατρά και το τοπικό σχήμα «ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ», με τον μαέστρο Τιμόθεο Αρβανιτάκη.

Η επόμενη ημέρα!
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Ζακύνθου, τα μέλη της πολιτιστικής λέσχης «ΓΕΡΑΝΟΣ» και οι αλληλέγγυοι φίλοι και υποστηρικτές τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, την ημέρα της συναυλίας όπως και την επόμενη -που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν- έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους, ώστε να επιτευχθεί στο έπακρο ο στόχος της μουσικής δράσης, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τη συγκέντρωση μιας μεγάλης ποσότητας ειδών, τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού από τους πολίτες του νησιού και η αποστολή και διάθεσή της -χωρίς  μεσάζοντες και διαρροές- σε πρόσφυγες, για την κάλυψη βασικών αναγκών τους.

Ωστόσο, επειδή μεταξύ των κυριάρχων μηνυμάτων της συναυλίας ήταν ότι, μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το κλίμα φόβου και διχασμού που ορισμένοι κύκλοι εντέχνως καλλιεργούν σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εκφράζουμε τη «συμπάθειά» μας σε όσους, κυρίως, από τα ΜΜΕ, είτε έκριναν ότι δεν ήταν άξιο λόγου η ανάδειξη της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου του νησιού σε αυτήν τη δράση, είτε να «εξαφανίσουν» επιλεκτικά έναν από τους δύο διοργανωτές στις αναφορές τους. Τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβηκε και από ποιους, υπενθυμίζοντάς τους ότι, από την εμπειρία μας έχουμε μάθει πως «η αλληλεγγύη είναι μεταδοτική και, ενίοτε, και ανταποδοτική…».    

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: https://goo.gl/photos/onuJybTRFGyXiUDh7

Δείτε ολόκληρη τη συναυλία από το ZanteNewsTime.gr του Δημήτρη Μαρκεζίνη