Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Δελτίο Τύπου: ΛΑΪΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ «ΦΙΟΡΟΥΛΑ» στις 23 & 24/04/2016

Η παρουσίαση - επιτέλους- της ΦΙΟΡΟΥΛΑΣ, θα καταγραφεί στην ιστορία και θα αφήσει το αποτύπωμα της στο χρόνο σαν την πρώτη οπερέτα που γράφεται στη Ζάκυνθο από ζακυνθινούς δημιουργούς και ανεβαίνει κατά κύριο λόγο  από ζακυνθινούς συντελεστές. Είναι η πρώτη ζακυνθινή λαϊκή οπερέτα κι από μόνο του ένα πολιτιστικό γεγονός, που με τον τρόπο του παράγει και προάγει ζακυνθινό πολιτισμό.

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στη ταβέρνα του « Κάπου». Η Φιορούλα, κόρη του Σταύρου και της Τζόγιας, των ιδιοκτητών της ταβέρνας, είναι μια νέα της εποχής που σε αντίθεση με την επιθυμία του πατέρα της που την θέλει επιστήμονα, σπουδάζει μουσική και όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, ερωτεύεται τον Νιόνιο φοιτητή, ποιητή, μουσικό και άνεργο. Μετά από διάφορες δυσκολίες κι ενώ το συμπεθεριό ετοιμάζεται να δέσει τον γάμο εμφανίζεται ο Τρόσκας και μαζί του φέρνει όλα τα προβλήματα της εποχής κλπ. Η συνέχεια επί σκηνής…

Πρόκειται για ένα λαϊκό έργο, για μια ζακυνθινή οπερέτα που γράφεται για πρώτη φορά στο νησί. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και ο συνθέτης και ο στιχουργός και όλοι οι συντελεστές είναι ζακυνθινοί. Είναι μια δημιουργία που δείχνει ότι η Ζάκυνθος συνεχίζει να παράγει πολιτισμό. Η Ζακυνθινή, λοιπόν, οπερέτα «ΦΙΟΡΟΥΛΑ» είναι ένα σημερινό έργο με καθημερινούς προβληματισμούς, με κοινωνικό αντίκτυπο, με πολιτικές προεκτάσεις, με θέματα και μηνύματα που στοιχειώνουν την καθημερινή μας ζωή, που μας χαρίζουν γέλιο και ανάσες από τη μια κι από την άλλη προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την ανασφάλεια με ευχολόγια και ελπίδα.

Η Ζακυνθινή Λαϊκή οπερέτα «ΦΙΟΡΟΥΛΑ», θα παρουσιαστεί στις 23 και 24 Απριλίου, στο θέατρο Σαρακινάδου στις 20:30. Η μουσική είναι του Τιμόθεου Αρβανιτάκη και το λιμπρέτο είναι του Καστρινού.

Μουσική Διεύθυνση: ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ
Σκηνογραφία: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Κατασκευή σληνικών: ΚΑΛΟΣ
Ηχητική κάλυψη - Φωτισμοί: «ΗΧΟΧΡΩΜΑ» ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΡΦΗΣ

Διανομή
 - Φιορούλα: ΧΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ
 - Τζόγια: ΕΥΑ ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ
 - Συμπέθερος: ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΣΗΣ
 - Σταύρος: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
 - Νιόνιος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ
 - Τρόσκας: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ

Συμμετέχει το 20μελές φωνητικό σύνολο «ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ» και 15μελής ορχήστρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κρατήσεις θέσεων: 26950 61343

Συνδιοργάνωση:
 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ,
 - ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ,
 - ΛΕΣΧΗ «ΓΕΡΑΝΟΣ»
 - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ».


Δείτε και ακούστε το διαφημιστικό spot της οπερέτας