ΛΑΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ "ΦΙΟΡΟΥΛΑ" 23/4 - 24/4/2016 - (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ)

Η Ζάκυνθος είναι εδώ!
Δήλωσε παρούσα με παρρησία, δύναμη και περίσσια χάρη. 

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές το να μπορεί να παράγεται πολιτισμός, στην κυριολεξία όμως, (και όχι αναπαραγωγές με ξένα κόλλυβα) αυτό είναι δύναμη, είναι ζωή, είναι μέλλον, είναι δρόμος ακόμη ανοιχτός. Δυο βραδιές με το θέατρο Σαρακινάδου κατάμεστο (ούτε όρθιος δεν μπορούσε να σταθεί κανείς) ο Τιμόθεος Αρβανιτάκης παρουσίασε την οπερέτα "ΦΙΟΡΟΥΛΑ" σε μουσική του ιδίου και λιμπρέτο Καστρινού (Νίκος Γεωργάνος) με έξι (6) σολίστ, 20μελή χορωδία, 15μελή ορχήστρα, με μεγάλη επιτυχία. 

Δυό εξαιρετικές βραδιές που το κοινό απόλαυσε μελωδία, ωραίες φωνές, συμμετείχε, στο τέλος χειροκροτούσε όρθιος ασταμάτητα και φάνηκε σαν να γνώριζε οτι συμμετείχε σε μία ιστορική στιγμή για τη Ζάκυνθο. Ήταν όλοι μάρτυρες ενός γεγονότος πολιτισμού που συμβαίνει για πρώτη φορά στο νησί μας. Διότι, οπερέτα με ζακυνθινούς συντελεστές και στην πλειοψηφία τους με ζακυνθινούς ερμηνευτές και μουσικούς, πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού συμβαίνει. 

Ο Τιμόθεος Αρβανιτάκης (και αυτό το αναφέρουμε διότι πολλοί το αγνούν ή κάνουν οτι το ξεχνούν) είναι ο συνθέτης εκείνος που τραγούδια του όπως: Ζακυνθινή τριανταφυλλιά, Βελονιές, Ξανθός Απρίλης, Πειρασμός (τα δύο τελευταία από την εξαιρετική μελοποίηση των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Διονυσίου Σολωμού) και άλλα πολλά τραγουδιώνται στη Ζάκυνθο σε πολλές εκδηλώσεις, σε ταβέρνες, σε γιορτές και σε παρουσίες εκτός του νησιού.

Η διοργάνωση και των δύο παραστάσεων της λαϊκής οπερέτας "ΦΙΟΡΟΥΛΑ" έγιναν από την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, Π.Ε.Δ.Ι.Ν., Λέσχη "ΓΕΡΑΝΟΣ", Δήμο Ζακυνθίων και το Σύλλογο Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων "ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ"

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση. Φωτογραφικό αρχείο: Γιάννης Παντάκης
 
 


 

Για περισσότερες από 100 αναλυτικές φωτογραφίες, επισκεφτείτε το φωτογραφικό άλμπουμ της παράστασης "ΦΙΟΡΟΥΛΑ"