Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου: Θεατρική παράσταση ΕΛΙΞΗΡΙΟΝ ΤΣΕΧΩΦ απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Η Λέσχη Γέρανος και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σε γνώση και με τη συγκατάθεση της οικογένειας της Ντένιας Παράσχη, παρουσιάζουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε μια παράσταση που τα έσοδα θα διατεθούν για να συνεχίσει η Ντένια να ονειρεύεται να ζει και να χαμογελά.

Μια υπέροχη και “θεραπευτική” κωμωδία του Τσέχωφ απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει στη Ζάκυνθο στο αμφιθέατρο του μουσικού γυμνασίου το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ το ΕΛΙΞΗΡΙΟΝ ΤΣΕΧΩΦ απο το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ το νέο θεατρικό σχήμα που δημιουργήθηκε από το καλλιτεχνικό διευθυντή Κώστα Καζάκο, με στόχο να φέρει το καλό θέατρο κοντά στους πολίτες --που το χρειάζονται περισσότερο-- των περιοχών που βρίσκονται μακριά από τις θεατρικές σκηνές και δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να απολαύσουν μια θεατρική παράσταση.

Το  “Ελιξήριον Τσέχωφ” είναι μια παράσταση “θεραπευτική”. Βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου, από τον γιατρό της ψυχής Αντον Τσέχωφ. Η παράσταση αυτή θα παρέχει αληθινή ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου για μικρούς και μεγάλους.

Το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» αποτελούν οι τρεις κωμωδίες: Πρόταση Γάμου, Αρκούδα και Επέτειος.

- Μια Πρόταση γάμου καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές με λιποθυμίες και φιλιά.
- Μια όμορφη χήρα ταράζεται όταν στο σπίτι της μπαίνει θυμωμένος ένας χωριάτης που μοιάζει με Αρκούδα  και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρας της. Οι δυο τους μαλώνουν τόσο έντονα που καταλήγουν σε μονομαχία. Και τότε ερωτεύονται παράφορα.
- Ο πρόεδρος του  διοικητικού συμβουλίου μαζί με τον λογιστή του, προσπαθούν να γράψουν ένα λόγο για την Επέτειο της τράπεζας στο γραφείο τους και ξαφνικά εισβάλει μια ανήμπορη γυναίκα που ζητάει τους μισθούς του άντρα της από την Νομαρχία. Μετά από διάφορα ευτράπελα η γιορτή για την Επέτειο καταστρέφεται.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά  - Κοστούμια : Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
 - Ελένη Καλαντζοπούλου 
 - Κατερίνα Κολλυροπούλου
 - Βασίλης Κόκκαλης
 - Γιάννης Τσάκωνας

Πληροφορίες:
Θέατρο : Αμφιθέατρο Μουσικού Γυμνασίου - Τιμή εισιτηρίου 10 €
Πληροφορίες : 6983343201 Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης
Κρατήσεις θέσεων: 6976465137, 6983343201


Δείτε το προωθητικό spot της θεατρικής παράστασης: