Ενημερωτικό Σημείωμα: "Θαλασσογραφίες στο Σεληνόφως" - Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου


Αφήσαμε το παλαμάρι του φεγγαριού για να μας οδηγήσει σε φεγγαροδρόμους υπέροχους . Με τον άνεμο τιμονιέρη ταξιδέψαμε σε θάλασσες λυτρωτικές και με τη μουσική καράβι ορθόπλωρο σε στιγμές και σε γειτονιές που μοσχοβολούσαν κιτρολέμονο.

Φωτίστηκε η καλοκαιρινή νύχτα με χορούς της μνήμης , με τη γλώσσα του σώματος να προκαλεί ρίγη συγκίνησης, και με ανταμώματα , ξεφαντώματα της παρέας, της φιλίας, της απλότητας, της αγάπης.

Ας είναι καλά οι σπουδαίοι λυρικοί ποιητές και οι μελοποιοί συνθέτες καθώς και οι μυστικές δυνάμεις που μαζεύτηκαν στη Ζάκυνθο και άρχισαν να τραγουδάνε για θάλασσες και στεριές, για φεγγάρια και ποίηση, για γοργόνες και πειρατές. Ας είναι καλά επίσης και αυτοί οι υπέροχοι μαγευτικοί χορευτές της ESCUELA  EL CONVENTILLO για τις στιγμές που μας χάρισαν.

Τέτοιες βραδιές ούτε αγοράζονται ούτε δανείζονται, αλλά ούτε και περιγράφονται σε αυτούς που δεν τις έζησαν.

Ήταν όλοι τους υπέροχοι και οι τραγουδιστές (Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Ναταλία Κωτσάνη, Αλίκη Ζωγράφου) και οι μουσικοί (Μάνος Αβαράκης, Ανδρέας Βουδούρης, Στέφανος Αγιόπουλος αλλά και το δικό μας εξαιρετικό «Ιόνιο Κύμα» με τον Τιμόθεο Αρβανιτάκη στη διεύθυνση και στο βιολί).


Τούς ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε ακόμα τον ΟΔΑΖ και τον πρόεδρο του Στάθη Μπετίνη καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, διότι την κατάλληλη στιγμή ήταν παρόντες και ευαίσθητοι και έδωσαν λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας των καλλιτεχνών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπέροχες απαγγελίες, τους χρωματισμούς και τις εικόνες, τις κυρίες Μαρία - Λουίζα Βασιλοπούλου και Όλγα Παρασκευοπούλου.

Ευχαριστούμε τον Σπύρο Μόρφη και το ΗΧΟΧΡΩΜΑ , τους χορηγούς μας , τους χορηγούς επικοινωνίας, και τον πανταχού παρόντα Γιάννη Κωτσάνη.

Ήταν όλοι τους υπέροχοι!!! και ήταν μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ Ζακύνθου «Ημέρες Τέχνης» από τη λέσχη Γέρανος.

Δείτε παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες από την βραδιά. Περισσότερες φωτογραφίες στο φωτογραφικό μας αρχείο.
(Φωτογραφικό υλικό: Γιάννης Παντάκης)