Ενημέρωση! Ίδρυση Φεστιβάλ με τίτλο «Ημέρες Τέχνης» - Παρουσίαση εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού (2016) από τη λέσχη «Γέρανος»


Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ», το Σάββατο 11/6/2016 ανακοίνωσε σε μια όμορφη γιορτή στο κτήμα CALLINICO, την ίδρυση του φεστιβάλ Ζακύνθου, «ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ».

Ήταν στόχος και όνειρο των μελών της λέσχης από την ίδρυση της (πριν ενάμιση χρόνο), να δημιουργηθεί το ζακυνθινό φεστιβάλ, με λογισμό και μ΄ όνειρο, με στόχο καθαρό και σχεδιασμό από ανθρώπους και επιτροπή που γνωρίζουν να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ με θεματικές ενότητες όπως μουσική, θέατρο, χορό ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, παράδοση, «ομιλίες», δράσεις του δρόμου, γαστρονομία, γευσιγνωσία κ.λ.π.

Το φεστιβάλ ιδρύθηκε και θα ενταχθεί στον πολιτιστικό χάρτη υποστηρίζοντας τον δικό μας, αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό της χώρας μας.

Ήταν αναγκαία η ίδρυση του  για να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα απέναντι στον πλαστικό πολιτισμό της εποχής μας αλλά και τα «θεάματα» που αντιμετώπισαν την ελληνική περιφέρεια ως ευκαιρία να κάνουν καλοκαιρινές αρπαχτές. Ιδρύθηκε ως πρόταση κόντρα στο κιτς, την κακογουστιά, την ανέδυα, την ασχήμια. Ως αίτημα  να ξεφύγει το νησί από μια μίζερη αντίληψη προχειρότητας. Ως διάθεση να αντισταθεί στην υποτίμηση της ελληνικής περιφέρειας (επαρχία), όπου τα αισθητικά κριτήρια και η ποιότητα δεν ήταν αναγκαία. Το φεστιβάλ ιδρύθηκε για να γίνει η Ζάκυνθος (ένα νησί με τεράστιο πολιτισμό), σημείο αναφοράς και τόπος προορισμού για όλο τον χρόνο. Για να μεγαλώσει και να καθιερωθεί χρειάζεται φαντασία, όραμα, σχεδιασμό, τεχνογνωσία, ιδέες, συνεργασία, ανιδιοτέλεια, παρουσίες, καθαρές σκέψεις και οπωσδήποτε οικονομική βοήθεια και έντιμη διαχείριση.

Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» και το Φεστιβάλ Ζακύνθου «ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ», είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε αυτό που παραλάβαμε, το εθνικό μας Α.Ε.Π., δηλαδή το Αδιαπραγμάτευτα Ευγενές Προϊόν που είναι ο πολιτισμός και αυτό θα κάνουμε.

Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ», παρουσίασε το λογότυπο του φεστιβάλ (σχεδιασμός Σοφίας Καμπιώτη), και τις εκδηλώσεις που θα το πλαισιώσουν το φετινό καλοκαίρι :
  • 18/6/2016 : ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ (μαζί του η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ, με την παράσταση «Ο ΙΚΑΡΟΣ ΕΞΥΨΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ», που τον Απρίλιο είχε «ανεβεί» στο Μέγαρο  Μουσικής Θεσσαλονίκης.
  • 2/7/2016 : ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ SELFIE με τους  Σπύρο Παπαδόπουλο, Κώστα Μακεδόνα, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Πιγμαλίων Δαδακαρύδη, Γιώργο Χρυσοστόμου και 20 ακόμα άτομα επί σκηνής, σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Χρήστου Τολιάδη. Σκηνοθεσία Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
  • 8/7/2016 : ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, «ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ». Μαζί με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, ο ζακυνθινός ταλαντούχος συνθέτης και πιανίστας Σπύρος Δεληγιαννόπουλος. Τις μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Χατζηνάσιου θα τραγουδήσουν οι Ρόζα Πουλημένου και ο Γιάννης Μαθές.
  • 9/7/2016 : «Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και μουσική Διονύση Τσακνή. Στο ρόλο του Γαλιλαίου, ο Κώστας Καζάκος. 26 ακόμα άτομα επί σκηνής.
  • 20/7/2016 : «ΝΥΧΤΕΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΕΣ». Μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και την Πανσέληνο με τραγούδια μεγάλων συνθετών ελληνικά και ξένα και αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο.
  • 30/7/2016 : «ΝΥΧΤΕΣ ΤΖΑΖ». Στο νησί μας η θρυλική τριλογία της τζαζ Γιώργος Τρανταλίδης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς. Μαζί τους οι “Bossa jazz duo” με τους Μιράντα Βερούλη και Τζώρτζη Τσιρόπουλο.
  • 10/8/2016 : ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ «ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ». Αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη. Μαζί του ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, η σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και 45μελές φωνητικό σύνολο με τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Μαρίνου.
  • 20/82016 : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ – ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ «ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ». Μια ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη, ένα μοναδικό ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνές με τον μουσικό των ΠΙΚΣ ΛΑΚΣ, Μπάμπη Στόκα και τον διεθνούς φήμης κορυφαίο έλληνα κιθαρίστα.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση. Για περισσότερες φωτογραφίες στο φωτογραφικό μας αρχείο.