Ενημερωτικό Σημείωμα: Μία παραμυθένια βραδιά στον κήπο του Barrage



ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ BARRAZE, ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ «ΓΕΡΑΝΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ».


Το φεστιβάλ Ζακύνθου ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου, με τη μουσική παράσταση του ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ.

Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ», παρουσίασε τον σύγχρονο παραμυθά. Η βραδιά κύλησε υπέροχα, πραγματικά παραμυθένια μέσα σε μουσικές, ιστορίες, μελοποιημένα παραμύθια, τραγουδισμένα από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τη μοναδική φωνή της Ανδριάνας Λυκούρεση. Μια βραδιά, σ΄ αυτή τη χώρα την τραυματισμένη, που μας ταξίδεψε στην ευαισθησία, στη σοφία, την ανθρωπιά την αλληλεγγύη, τις αξίες, την αδελφοσύνη, τον ρομαντισμό, την ποίηση, τη δύναμη και την ομορφιά των ανθρώπων, εδώ στον 21ο  αιώνα. Ναι, εδώ σ΄ αυτές τις εποχές, για να ανακαλύψουμε ξανά τον άνθρωπο.

Σε μια εποχή που δεν μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις και να αγγίξεις το δημιούργημα σου καθώς συνήθως αυτό είναι ψηφιακό, σε μια εποχή που ακόμα κι ο έρωτας ψηφιοποιείται, που ξεριζώνεται σιγά σιγά η αρχέγονη γνώση, η αγωγή, η παιδεία και αξίες πολύτιμες υποβιβάζονται, δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα μαντολίνο, η μελωδία, οι σοφοί στίχοι του Λουδοβίκου και η φωνή της Ανδριάνας, για να ξεμακρύνουμε λίγο από τις ανισότητες, τις κακοπραξίες, την ανηθικότητα του κυνικού ρεαλισμού και να αφουγκραστούμε το μέσα μας.

Έκπληξη της βραδιάς, η παρουσία της Καλλιόπης Βέττα στο χώρο της συναυλίας και η συμμετοχή της στο πρώτο τραγούδι, «Το Ρόδι», που ηχογράφησε με τον Λουδοβίκο.

Ήταν όλα όμορφα και η νύχτα μαγική! Η αρχή ήταν σπουδαία, ελπίζουμε και η συνέχεια του φεστιβάλ!

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και που στηρίζετε τον «ΓΕΡΑΝΟ» στις δράσεις του. Ευχαριστούμε επίσης τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς μας και τους χορηγούς επικοινωνίας, το BARRAZE, τον Σπύρο Μόρφη για τον άψογο ήχο και όλους όσοι είστε πάντα κοντά σ’  αυτή την προσπάθεια του Φεστιβάλ Ζακύνθου «ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ».

Δείτε φωτογραφίες από την παραμυθένια βραδιά στο Barrage. Για περισσότερες φωτογραφίες ανατρέξτε στο φωτογραφικό μας αρχείο.