Δελτίο Τύπου - "Η Ζάκυνθός μου" στην Αθήνα


Μια ξεχωριστή συναυλία με τίτλο: "Η Ζάκυνθός μου" αφιερωμένη αποκλειστικά στο μοσχονήσι του Ιονίου, την Υλήεσσα του Ομήρου, ή τη Φλωρεντία της Ανατολής κατά τον Διονύσιο Ρώμα και Ντίνο Κονόμο, θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο στις 9 Ιανουαρίου και ώρα 08:15 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, (Ριζάρη 2, Στάση Μετρό Ευαγγελισμός, Γραμμή 3).

Η συναυλία αποτελεί ένα αφιέρωμα στη Ζάκυνθο μέσα από στίχους παλαιότερων αλλά και σύγχρονων Ζακυνθινών ποιητών, αλλά και μέσα από τις μελωδίες του Γιάννη Παντάκη που μας ξυπνούν νοσταλγικές επτανησιακές μελωδίες και αγαπημένες θύμησες.

Το μουσικό έργο «Η Ζάκυνθός μου», του οποίου σημαντικό μέρος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια με πολύ μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Μάιο στη Ζάκυνθο στο θέατρο του Σαρακινάδου, παρουσιάζεται για δεύτερη φορά εμπλουτισμένο πλέον και με νέα ανέκδοτα τραγούδια στην Αθήνα.

Η μελοποίηση του Γιάννη Παντάκη με την αγαπημένη μας διωδία, φιλοδοξεί να προσεγγίσει το παραδοσιακό επτανησιακό άκουσμα, αλλά και να εκφράσει την αγάπη του για το νησί, το θαυμασμό του για τη μεγάλη μουσική ζακυνθινή παράδοση, καθώς επίσης και να εμπλουτίσει το επτανησιακό ρεπερτόριο με νέα τραγούδια, που κοσμούνται από στίχους και άλλων ζακυνθινών ποιητών.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν: η Ανδριάνα Λυκούρεση, ο Βασίλης Χριστοδουλόπουλος, αλλά και και ο ίδιος ο συνθέτης.

Την ορχήστρα πλαισιώνουν:
  • Μαντολίνο 1: Χαράλαμπος Πλατυπόδης
  • Μαντολίνο 2: Γιώργος Σούλης, Σπύρος Γιακουμέλος
  • Βιολί: Loli Elezi
  • Κιθάρα: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, (ακουστική), Δημήτρης Πελεκάνος (κλασσική)
  • Κοντραμπάσσο: Vaghinac Galoya​​n
Η συναυλία αποτελεί μία συνδιοργάνωση της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας - "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" και της Πολιτιστικής & Αθλητικής Λέσχης Ζακύνθου - "ΓΕΡΑΝΟΣ".

Είσοδος: 5 €
Πληροφορίες:  Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας - Τηλ: 210​.52.34.950