ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Λέσχη «Γέρανος» διοργανώνει σε συνεργασία το Ε.ΣΥ.Ν. (Εθνικό Συμβούλιο κατά τον ναρκωτικών) και το ΚΕ.ΘΕ.Α. (Κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων) ημερίδα με θέμα:
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 
την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου στις 8:30 το βράδυ.

Συζητάμε με τους Χρήστο Γκρεκιώτη Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν και την Άννα - Μαρία Βιέρου Ψυχολόγο θεραπεύτρια ΚΕ.ΘΕ.Α. θα προβληθούν βίντεο και ντοκιμαντέρ και θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα. Ναι στη ζωή! Όχι στα ναρκωτικά! Το πρόβλημα της εξάρτησης είναι πολυπαραγωντικό, εξαρτάται από ψυχικούς και κοινωνικούς παράγοντες και έχει στενή συνάφεια με πολιτικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περίπτωση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών λόγο της φύσης του δεν μπορεί να είναι μόνο υπόθεση ειδικών.

Αφορά όλους μας και γι΄αυτό απαιτείται συνεργασία πολλών κοινωνικών ομάδων. Απευθυνόμαστε στη δική μας τοπική κοινωνία για να συγκροτήσουμε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο κατά των εξαρτήσεων. Ένα μέτωπο που να διεκδικεί άρση των αιτιών που μπορούν να οδηγήσουν στη χρήση και στην εξάρτηση. Επιδιώκουμε να φωτίσουμε τα γενεσιουργά αίτια της εξαρτητικής συμπεριφοράς, που σήμερα αναπτύσσεται και πέρα από τις τοξικές ουσίες (διαδύκτιο, τζόγος) και να κινητοποιήσουμε όσο γίνετε περισσότερους πολίτες στην διεκδίκηση μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης μέσα από τη δημιουργία επιτροπής στα πλαίσια του Ε.ΣΥ.Ν. (Σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν με σπουδαίο έργο και δραστηριότητες 22 τέτοιες επιτροπές).

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι αγώνας για τη ζωή. Είναι αγώνας για την πρόοδο και την εξέλιξη. Η πλειοψηφία των εξαρτημένων είναι άτομα νεαρής ηλικίας που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα του κόσμου. Άν πραγματικά πονάτε γι΄αυτό, αν νοιάζεστε για το μέλλον της νεολαίας του τόπου μας και των παιδιών σας ελάτε να ενημερωθείτε και προσπαθήστε να βοηθήσετε... όχι μόνο λόγια... όχι μόνο λόγια... Πιστεύουμε ότι πάντα και παντού υπάρχουν αυτοί οι λίγοι αλλά τολμηροί και ατίθασοι, που δεν υπακούουν στην ηθική της εξουσίας και του καιρού, στη φιλαυτία και των ωχαδελφισμό. Η αλήθεια είναι οτι αυτοί οι «ανώνυμοι» δεν είναι λίγοι, απλώς είναι διασκορπισμένοι στις μάζες της απάθειας και της αδράνειας και χάνεται η λάμψη τους.. διότι η πράξεις τους λάμπουν. Οι «ανώνυμοι» διασώζουν την ανθρωπότητα.


Στάσου ανήσυχος και δυνατός
Ζήσε τη ζωή που σου αξίζει
Ζήσε χωρίς ουσίες

Είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις αν μπεις στο περιθώριο
ή
θα γίνεις πρωταγωνιστής της ζωής που σου αξίζει σε μια κοινωνία
που δε θα έχει ανάγκη από κανένα ναρκωτικό.

Πληροφορίες: Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης