Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο για την μουσική παράσταση «Καρυοθραύστης»

Δελτίο Τύπου 

Ευχαριστήριο για την μουσική παράσταση 

«Καρυοθραύστης»

Στον απόηχο της επιτυχημένης παράστασης του Καρυοθραύστη που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2024 στο Θέατρο του Σαρακινάδου η Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Εύηχον και η Πολιτιστική Λέσχη Γέρανος θα θέλαμε να εκφράσουμε ευχαριστίες στο ένθερμο κοινό για το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα ενθαρρυντικά σχόλια που αφορούν στην αρτιότητα και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων μουσικών και ηθοποιών!

Ήταν μία στιγμή που ανταμώσαμε με τους κρυμμένους εαυτούς μας. Ήταν μιά υπέροχη βραδιά που καταφέραμε να επιστρέψουμε στις μαγικές πατρίδες των παραμυθιών και το απολαύσαμε. Το απολαύσαμε όλοι. Καί εμείς που δουλέψαμε για την μουσική παράσταση του Καρυοθραύστη και όσοι ήρθαν να την δουν... και ήταν πολλοί!! Η βραδιά ξεχείλισε από την λυτρωτική διάθεση των ανθρώπων που ονειρεύονται, και αγαπούν τον άνθρωπο. Από το παραμύθι της καρδιάς μας διώξαμε τους αρουραίους της «ελπίδας» και την κακοξόδευτη γνώση και χειροκροτήσαμε μια σπουδαία ορχήστρα από εκπληκτικά ζακυνθινά παιδιά του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Εύηχον. 

Εμείς από την μεριά μας οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στους μουσικούς της Παιδικής Ορχήστρας Εύηχον που δούλεψαν σκληρά με σοβαρότητα και απίστευτο επαγγελματισμό θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους προκειμένου να έχουν αυτήν την άψογη εμφάνιση. Συγκεκριμένα σε όσους έπαιξαν βιολί: Φώτη Νέγκα, Άλκηστη Κατσουγκράκη, Νεφέλη Κατσουγκράκη, Δημήτρη Πέττα, Ειρήνη Τσαούση, Νίκη Τσαούση, Διονύση Κόκλα, Ελένη Κόκλα, Νάντια Σούμπασι. Στον Αναστάση Νέγκα που έπαιξε κλαρινέττο και τενόρο σαξόφωνο. Στην Μπελέρη Αναστασία που συμμετείχε παίζοντας πιάνο στα κομμάτια που αποδόθηκαν ως πιανιστικό ντουέττο.

Στους επαγγελματίες μουσικούς που συνέπραξαν μαζί τους: την άοκνη και εξαίρετη βιολονίστα κ. Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου για την διδασκαλία και τον υπέροχο ήχο της, τον κ. Τιμόθεο Αρβανιτάκη που μας τίμησε που έπαιξε μαζί μας βιολί ξεδιπλώνοντας εκτός από το τεράστιο συνθετικό του ταλέντο και το ερμηνευτικό. Στον πτυχιούχο βιολιού και τελειόφοιτο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωσταντίνο Καλαμάκη, κλωνάρι του Εύηχον και της Ζακύνθου μας για τις γλυκόλαλες δοξαριές και τις μετεγγραφές του. Τον κ. Άγγελο Σεβαστιάδη που έπαιξε τρομπέτα και Piccolo τρομπέτα και έδωσε με το ιδιαίτερο ηχόχρωμά του, χαρακτήρα και λαμπερό χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα που δεν θα ήταν ίδιο χωρίς την συμμετοχή του. Στην τσελίστα μας και πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σεγκούνα Πλιόγκου Κατερίνα, που μας «ζέστανε» και μας χάρισε τον πλούσιο ήχο της. Την κ. Ρένα Σούλη που έδωσε με ακρίβεια τον παλμό παίζοντας με μεράκι, κρουστά και ξεδίπλωσε και αυτήν την πλευρά της εκτός από την ιδιότητά της ως μαντολινίστα.

Ευχαριστίες και στους ευφάνταστους ηθοποιούς, Τζίνα Δράκου και Παναγιώτη Κοντοσταυλάκη που ζωντάνεψαν τους ήρωες της ιστορίας του Καρυοθραύστη με τις απαράμιλλες ερμηνείες τους και την παραστατικότητά τους που γοήτευσε και τους πιο λιλιπούτειους θεατές μας και συντρόφεψαν με την αφήγησή τους επάξια την φημισμένη μουσική του Π.Ι.Τσαικόφσκυ.

Στην χορεύτρια κ. Μαρία Κοντονή και την μαθήτριά της Αλίκη Λογοθέτη που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμά μας και μας λίκνισαν με χάρη και επιδεξιότητα στον εξωτικό Αραβικό χορό, τον Κινεζικό και τον χορό της Νεραϊδας Ζαχαρένιας!

Τον συνθέτη Ανδρέα Κατερινόπουλο για τις προσαρμογές των ορχηστρικών μερών για τις ανάγκες του συνόλου μας σε τρία από τα κομμάτια της ορχήστρας. Τον μαέστρο της και συνθέτη της παράστασης μας Μιχάλη Τσαούση που εκτός από την συνθετική του δεινότητα στις μεταγραφές των κομματιών με την θετική του ενέργεια, την μουσική του εμπειρία και το χιούμορ του έκανε το ταξίδι μας ευχάριστο και συναρπαστικό.

Την κ. Μάντυ Τζαμαλή για την φωτογράφηση του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την προβολή κατά την διάρκεια της παράστασης. 

Τον κ. Αντώνη Χρήστου για τον σχεδιασμό της αφίσας και της πρόσκλησης καθώς και για την επεξεργασία και τελική παρουσίαση των εικόνων που συνόδευσαν το παραμύθι μας και ενθουσίασαν πιο το απαιτητικό κοινό αυτό των παιδιών. Την κ Ελένη Χαϊκάλη για την τελική διαμόρφωση της αφίσας προκειμένου να εκτυπωθεί.

Το βιβλιοπωλείο Libro D’ Oro για την χορηγία εκτύπωσης της αφίσας Την εμπνευσμένη κ. Παναγιώτα Παυγιέλου για την σύλληψη και την καλλιτεχνική επιμέλεια όλου του εγχειρήματος, την επεξεργασία των κειμένων, τη μουσική διδασκαλία των ορχηστρικών κομματιών, και την πιανιστική συνοδεία στο έργο.

Το Θέατρο του Σαρακινάδου για την ζεστή φιλοξενία στον όμορο και λειτουργικό χώρο του και τον κ.Πανδή για την χορήγηση αναλογίων. 

Τον κ. Γιάννη Παντάκη για τις φωτοστιγμές που αποθανάτισε αποτυπώνοντας το χνάρι μας στο χρόνο.

Όλοι οι συντελεστές πρόσφεραν αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και τον χρόνο τους ενώνοντας τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός μας: η έκφραση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους τους φίλους που λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που είχε ως συνέπεια ακόμα και τον αποκλεισμό τους εκτός Ζακύνθου δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν το βράδυ αλλά επικοινωνούν καθημερινά μαζί μας ζητώντας να συνεισφέρουν και αυτοί έστω και εκπρόθεσμα στο κουτί της ελεύθερης συνεισφοράς για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Δεν ήταν λίγοι όσοι μας πρότειναν ακόμα και να επαναλάβουμε την παράσταση και μετά το πέρας των εορτών!!

Η επιμονή και η επιθυμία σας να βοηθήσετε μας οδήγησαν στη σκέψη να κρατήσουμε στο βιβλιοπωλείο Libro D’ Oro που χορήγησε την αφίσα για την παράστασή μας το κουτί της ελεύθερης συνεισφοράς για τις επόμενες 15 μέρες έτσι ώστε όποιος επιθυμεί, να μπορέσει να προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Πρεσβεία της Παλαιστίνης τα χρήματα θα σταλούν είτε στην Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο ( ΕρυθρόςΣταυρός Παλαιστίνης) είτε μέσω του λογαριασμού στην Αθήνα για να μεταφερθούν σε PLO υπηρεσία του κράτους που βοηθά τους Παλαιστίνιους,

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Πολιτιστική Λέσχη Γέρανος & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Εύηχον