Δελτίο τύπου: Το Θέατρο Τέχνης στη Ζάκυνθο με το έργο: «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία»

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ



Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΓΔΟΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ την περίοδο 2018-19 το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Έχουμε λοιπόν τη μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε το θέατρο τέχνης για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου στις 9 το βράδυ.

Διοργάνωση Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ».

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.


Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο
Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Μουσική- στίχοι : Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Μουσικό περιβάλλον: Βάιος Πράπας
Τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα, βασισμένα σε βασικές ιταλικές μελωδίες, επεξεργάστηκαν από κοινού ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Βάιος Πράπας.
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζένη Κόλλια
Βοηθός σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Φωτογραφίες: Γιώργης Καπελώνης, Σταύρος Χαμπάκης
Υπεύθυνη περιοδείας: Φούλα Κορομπέλη

Παίζουν:
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια)
Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ)
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)


Τηλέφωνο κρατήσεων: 6983343201


Δείτε το τηλεοπτικό spot της παράστασης: