«Όλο τον Κόσμο Γύρισες»

Ο Γιάννης Κούτρας και ο Απόστολος Ρίζος, ταξιδεύουν τον ποιητή Νίκο Καββαδία.

Υπάρχουν πράγματα που οφείλουμε να τα ανακατεύουμε. Αν δεν καταρρεύσουν… τόσο το καλύτερο, αν καταρρεύσουν ας πάνε στο διάολο. Χρειαζόμαστε την αλήθεια. Κάποια από αυτά είναι η τέχνη και η ποίηση που … συνήθως αντέχουν στο ανακάτεμα του χρόνου και των εποχών. Μπουχτισμένοι από τις τηλεοπτικές μυρωδιές των ημερών, λέμε για μια ακόμα φορά να καταφύγουμε στα αρώματα της ποίησης… και τι ποίησης… να μοσχοβολάει θάλασσα, αλμύρα και εξωτικούς παράδεισους. Διότι οι ποιητές είναι μεν καταραμένοι, λένε, αλλά βλέπουν με τα μάτια των αγγέλων. Ο Νίκος Καββαδίας, ο Ιόνιος Κεφαλλονίτης ποιητής, μπορεί να έβλεπε με τα μάτια των αγγέλων, αλλά με το βλέμμα του σύγχρονου Οδυσσέα ταξιδευτή, μας μετέφερε εικόνες, ιστορίες, συναισθήματα, μοναδικά, δυνατά και ανεπανάληπτα, σαν ζωγραφικούς πίνακες μέσα από τα ποιήματα του.

Η ΛΕΣΧΗ «ΓΕΡΑΝΟΣ» θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση με τον τίτλο «ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΙΣΕΣ», αφιερωμένη στον ταξιδευτή ποιητή Νίκο Καββαδία την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 21:30 στο Θέατρο Σαρακινάδου.

Ο Γιάννης Κούτρας, ο παθιασμένος ερμηνευτής που ταύτισε τη φωνή του με το Σταυρό του Νότου, συναντάει τον Απόστολο Ρίζο, έναν από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές - τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς και σαλπάρουν με τον ποιητή της θάλασσας, για ένα μουσικό ταξίδι που γίνεται προορισμός!

Όλα τα μεγάλα ποιήματα του Νίκου Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου αλλά και μελοποιήσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Μαρίζας Κωχ, Γιάννη Σπανού, Αρλέτας, Λάκη Παπαδόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή και του συγκροτήματος «Ξέμπαρκοι».

Μια μουσική συνάντηση βασισμένη στα αστείρευτα σε νόημα και ευαισθησία τραγούδια του ποιητή των θαλασσών, με συγκλονιστικές ερμηνείες, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και υποδειγματική εκτελεστική προσέγγιση.

Η παράσταση εμπλουτίζεται με σπάνιες απαγγελίες του Νίκου Καββαδία και ατμοσφαιρικές προβολές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Π. ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΑΚΗΣ Τηλ: 6983343201 - e-mail: zante.geranos@gmail.com